Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD: Polis ikinci bir Kongre baskını tehdidine yönelik istihbarat aldı, Temsilciler Meclisi’nde oturum ertelendi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongre Polis Departmanı, “kimliği belirli bir milis grubun Kongre’yi basma planına” yönelik istihbarat aldıklarını ve güvenlik önlemlerini arttırdıklarını açıkladı. Polisin bu tehdit uyarısının ardından Temsilciler Meclisi’nin bugünkü oturumu iptal edildi. 

ABD Kongresi Polis Departmanı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “4 Mart günü kimliği belli bir milis grubun Kongre’yi basma planına yönelik istihbarat aldık. Kongre’nin, halkın ve polislerimizin korunmasını sağlamak için fiziksel bir yapı kurmak ve kolluk gücünü arttırmak için güvenlik güncellemelerini yaptık” denildi. Eyalet ve federal düzeydeki tüm ortaklar ile işbirliği yapıldığının vurgulandığı açıklamada, “İstihbaratı ciddiye alıyoruz. Bu istihbaratın hassas içeriğinden dolayı şu anda daha fazla bilgi paylaşmıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Kongre Polisi’nin yaptığı bu açıklamanın ardından Temsilciler Meclisi, 4 Mart Perşembe günü yapmayı planladıkları oturumu iptal ettiğini duyurdu. Temsilciler Meclisi’nin güvenlik kanadından sorumlu yetkilisi Timothy Blodgett yaptığı açıklamasında, “Kongre üyelerini perşembe ve cumartesi günleri arasında devam eden bir tehdit olasılığı konusunda bilgilendirdik” diyerek, oturumların iptal edildiğini duyurdu. Blodgett, polis teşkilatının Kongre civarındaki güvenlik önlemlerini de arttırdığını dile getirdi. Temsilciler Meclisi’nin bugünkü oturumunda polis reformu yasasını tartışması ve oylaması planlanıyordu.

Komplo teorisi destekçileri 4 Mart’ı neden önemsiyor?

6 Ocak günü Kongre’yi basan Donald Trump’ın destekçileri ve aşırı sağcı komplo grupları, Trump’ın iktidara geri döneceği ve yemin ederek göreve başlayacağı tarih olarak 4 Mart’ı kabul ediyor. 

ABD Anayasası’nın 1933 yılında kabul edilen 20’inci ek maddesinden önce, Başkan ve Kongre üyeleri 4 Mart günü yemin ederek göreve başlamaktaydı. Bu nedenle QAnon takipçileri, en son teorilerini desteklemek adına bu tarihe sadık kalarak, eski Başkan Donald Trump’ın 4 Mart günü tekrar başa geçeceğine ilişkin paylaşımlarda bulunuyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.