Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Çok yüksek riskli” ilan edilen Edirne’de salgında son durum – Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Altun: “Komşu illerde de vakalar artıyor, salgının tehlikeli boyutlara geldiğini insanlara daha fazla anlatmalıyız”

Koronavirüs salgınında “çok yüksek riskli” iller arasında yer alan Edirne’deki vaka artışını, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun’a sorduk. Gürcan Altun, “Tabip odası olarak süreci takip etmek amacıyla verilerin bizimle paylaşılmasını istemiştik. Endişelerimizi dile getirdik. Bu taleplerimiz ile ilgili henüz bir karar çıkmış değil” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında Edirne, “çok yüksek risk” ile kırmızı renkte görünüyor. Vaka sayısı en çok artan iller arasında beşinci sırada bulunan Edirne’de, İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirler aldı. Trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi ile Çilingirler Caddesi’ne girişlere sınırlama getirildi. Bu caddelerin bazı ara sokaklara girişleri ise tamamen kapatıldı. Polis ekipleri, sınırlama getirilen caddelerin girişlerini demir bariyerlerle kapattı. Tedbirler kapsamında Saraçlar Caddesi’nde kişi sayısı dört metrekareye bir kişi olarak sınırlandırıldı.

Medyascope‘a konuşan Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun, “Halkımızı bu aşamada daha fazla bilgilendirmeliyiz” dedi. Altun, Edirne’nin tarım bölgesi olduğu ve bu sebeple riskin arttığının altını çizdi:

“Tarım sektöründe çalışanların izinlerinin kötüye kullanılmaması ve salgının tehlikeli boyutlara geldiğini insanlara daha fazla anlatmamız gerekiyor. Şu aşamada komşu illerde de vaka sayılarının arttığını görüyoruz.” 

Prof. Dr. Gürcan Altun ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.