Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – Sağlık Bakanı Koca’nın bir yıllık aşı sicili: Yerli aşı stratejisi çöktü, aşılama hedefi üç ay ertelendi

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayınladığı yazısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs salgınının başında gazetecilerin sorularını “sakin ve babacan bir edayla yanıtlamasına” ve Cumhurbaşkanlığı tarafından akredite edilmeyen medya kuruluşlarını da basın toplantılarına almasına fakat salgınla geçen bir yılın ardından yaptığı açıklama sırasında salona sadece Anadolu Ajansı muhabirlerinin alınmasına dikkat çekti. “Sağlık Bakanı Koca, ne oldu da artık gazetecilerin sorularından rahatsız oluyor?” sorusuna yanıt arayan Bildirici, Koca’nın aşı tedarikiyle ilgili açıklamalarını inceledi.

Koca’nın yaptığı açıklamaları sıralayan ve açıklamalarda çelişkiler olduğunu ifade eden Bildirici, “Sağlık Bakanı Koca’nın bir yıl içerisinde Kovid-19 aşısı konusunda bir dediği diğerini tutmuyor. Üstelik de Koca’nın bizzat kendi sözleri aşı stratejisinin çökmüş olduğunu kanıtlıyor” diye yazdı. Bildirici, yazısını şöyle tamamladı:

“Aşılarla ilgili açıklamaları böyle olunca, bir yıl önce gazeteci sorularını gülümseyerek karşılayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerini gazeteci sorularından kaçan bir bakanın alması doğal. Gazetecilerin karşısına geçebilse, açıklamalarındaki çelişkiler, tutarsızlıklar, aşı stratejisinin çökmesi hakkındaki soruları yanıtlamak zorunda kalacaktı.

Gazetecilik açısından öncelikli olan Bakan Koca’nın itibarını düşünmeden toplum sağlığını korumaktır. Koca’nın itibarı için kaygılanmak kendisinin ve siyasi iktidarın sorunu.”

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.