Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşe Çavdar & Aysuda Kölemen ile Şimdiki Zaman (36): Gergerlioğlu’ndan sonra Meclis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin iade edildiği gün düşürüldü. Meclis’te CHP’li Engin Altay’la AKP’li (Adalet ve Kalkınma Partisi) Bülent Turan arasında yaşanan usul-esas tartışması dikkate değerdi. Ayşe Çavdar ve Aysuda Kölemen Şimdiki Zaman’da bu tartışmadan yola çıkarak, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi sürecinin hem iktidar hem de muhalefet partileri için ne anlama geldiğini tartıştı. Soru şu: Meclis’e, seçmen iradesine sahip çıkmayan muhalefet, halkı “güçlendirilmiş parlementer sistem” vaadine nasıl inandıracak? 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.