Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (221): II. Abdülhamid döneminde güvenlik politikaları – İlkay Yılmaz ile söyleşi

Şehir Hepimizin programının 221. bölümünde, Berlin Özgür Üniversitesi’nde çalışmalarını yürütmekte olan İlkay Yılmaz ile II. Abdülhamid döneminde tehlike ve tehdit olarak kabul edilen, potansiyel suçlulara, anarşistlere değinerek güvenlik ve kamu düzeni politikaları üzerine odaklandık. İlkay Yılmaz, doktora tezine dayanan “Serseri, Anarşist ve Fesadın Peşinde – II. Abdülhamid Dönemi Güvenlik Politikaları Ekseninde Mürur Teskereleri, Pasaportlar ve Otel Kayıtları” adlı kitabın yazarı. Daha önce İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yardımcı doçent olan Yılmaz, araştırmalarına Berlin’deki Modern Doğu Araştırmaları Merkezi’nde devam etti. Şu an Berlin Özgür Üniversitesi modern tarih bölümünde kıdemli araştırmacı olarak hem kendi projesini yürütüyor hem de dersler veriyor. Kendisinin güvenlik ve göç kontrolü tarihi üzerine uluslararası makaleleri de bulunuyor.

İlkay Yılmaz’ın konuyla ilgili güncel çalışmalarını şu linkten takip edebilirsiniz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.