Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milliler’den ikide iki: Türkiye, yoluna kayıpsız devam ediyor

Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ikinci maçında Türkiye, bu akşam (27 Mart) Norveç ile karşılaştı. A Milli Futbol Takımı, gruptan çıkma adına büyük önem taşıyan karşılaşmayı 3-0’lık skor ile kazanarak puanını altıya yükseltti. Grubumuzun diğer maçlarında Hollanda, Letonya’yı 2-0 yenerken Karadağ ise Cebelitarık’ı 4-1’lik skor ile geçti.

ExgMkQ6WYAApQxg.jpg

Türkiye, ilk 45 dakikada fişi çekti

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ikinci maçında Türkiye, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında İspanya’da oynanan karşılaşmada Norveç’e konuk oldu. Grupta ilk maçlarını kazanan iki ekibin mücadelesi, tempo olarak hızlı başladı. Ay-Yıldızlılar, mücadelenin henüz dördüncü dakikasında Ozan Tufan’ın ayağından bulduğu gol ile rakibi önünde 1-0 öne geçti. Erken dakikalarda bulduğu gol ile rahatlayan Türkiye, ilk yarının kalan bölümlerinde rakibi geride bekledi ve kazanılan topları gol pozisyonuna dönüştürmeye çalıştı. Norveç ise ilk tehlikeli pozisyonunu, 2019-2020 sezonu Süper Lig gol kralı Alexander Sörloth ile 26. dakikada buldu. Sörloth’un ceza sahası yayından çektiği sert şut direkten oyun alanına döndü. Sörloth’un kaçırdığı pozisyondan sadece iki dakika sonra A Milli Takım, karşılaşmada 2-0 öne geçti. Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı köşe vuruşunda harika yükselen Çağlar Söyüncü, net bir kafa vuruşu yaparak rakip fileleri havalandırdı. Çağlar Söyüncü’nün golü, ilk yarının skorunu belirledi.

ExgXBXpWUAU3xPH.jpg

Ozan Tufan, harika bir gol attı

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Norveç, ikinci yarıya hızlı başlamak istedi. Ay-Yıldızlılar ise Norveç’in ikinci yarıya hızlı başlamasına izin vermedi ve dakikalar 59’u gösterdiğinde Ozan Tufan ile skoru 3-0’a getirdi. Paslar ile Norveç ceza sahasına yaklaşan A Milli Takım’da son olarak top ile Ozan Tufan buluştu. Ozan Tufan, ceza sahasının hemen dışından harika bir vuruş yaparak rakip fileleri havalandırdı.

Ozan Tufan, Norveç filelerini böyle sarstı:

Türkiye, Norveç’i üç gol ile geçti

Ozan Tufan’ın 59. dakikada attığı gol ile 3-0 öne geçen Türkiye, mücadelenin geri kalan bölümünde Norveç oyuncularının pozisyon bulmasına fırsat tanımadı. . Sinirlerine engel olmakta zorlanan Norveçli futbolcu Thorstvedt, mücadelenin 80. dakikasında direkt kırmızı kart gördü. Şenol Güneş’in öğrencileri, Hollanda’nın ardından Norveç’i de yenerek puanını altıya yükseltti ve üçüncü hafta öncesi grup liderliğini ele geçirdi.

ExgNVVXXMAQQH2H.jpg

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda bu akşam (27 Mart) oynanan ikinci hafta karşılaşmalarının sonuçları şöyle:

Norveç 0-3 Türkiye

Hollanda 2-0 Letonya

Karadağ 4-1 Cebelitarık

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 30 Mart Salı günü oynanacak üçüncü haftanın programı:

Cebelitarık – Hollanda

Karadağ – Norveç

Türkiye – Letonya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.