Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (62): Barış Sulu ile siyasette LGBTİ+ varlığı

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu 2015 yılında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir Milletvekili Adayı, LGBTİ+ aktivisti Barış Sulu’ydu. Barış Sulu ile siyasilerin LGBTİ+’ları gündemlerine nasıl aldıklarını, milletvekili adayı olduğu 2015 yılında hedef gösterilmesini ve LGBTİ+’ların siyasetteki varlığını konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan 

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısıyla kadınlar, 2 Nisan’da İstanbul Beşiktaş’ta bir araya geldi, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi. Eyleme katılan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve trans deneyimli aktivist Özcan Dündar, İstanbul Sözleşmesi’nin LGBTİ+lar ve kadınlar için neden önemli olduğunu Medyascope’a anlattı. Haberin tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.