Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (69): AKP ile neden bu kadar uzun sürdü?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 2002 yılında iktidara yürüyüşünü yapılan anketler üzerinden yorumlayanlar, AKP’ye oy vereceğini söyleyen nüfusun yüzde 47’sinin “bu partinin denenmemiş olduğunu ve denemek istediklerini” belirttiğine işaret ediyordu. Diğer tarafta da “Denesinler bakalım, nasılsa bir atraksiyonları olmadığını görünce koptukları yere tez zamanda dönerler” diyenler vardı. Yeri Gelmişken’de AKP ile neden bu kadar uzun sürdüğü konusu, Bağdat Cafe programına konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile yapılan söyleşiden, Roj Girasun ve Ömer B. Tek’in yazdığı “Merkez siyasetin Kürt açmazı” yazısından ve Metropoll’ün Mart 2021’de yapılan Türkiye’nin nabzı anketinden geçerek değerlendiriliyor. AKP ile neden bu kadar uzun sürdüğü konusu, solun temel açmazı olarak düşünülen konular üzerinden de ayrıca değerlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.