Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Altan, Yargıtay’ın hakkındaki kararı bozmasının ardından Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ davasında ceza alan gazeteci Nazlı Ilıcak ve gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkındaki kararı bozdu. Altan, bugün (14 Nisan) akşam saatlerinde Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Yargıtay “Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne (FETÖ) yardım” suçundan sekiz yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Nazlı Ilıcak ve 10 yıl altı ay yıl hapis cezasına çarptırılan gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkındaki temyiz incelemesini tamamladı.

Ilıcak ve Altan hakkındaki hükmü bozan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, tutuklu Altan’ın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliye edilmesine karar verdi. Altan, bunun üzerine akşam saatlerinde Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) dün (13 Nisan), Ahmet Altan’ın özgürlük ve güvenlik, adil ve hızlı yargılanma ile ifade özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.