Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: A Haber ve İHA’dan yalan haber üretme dersleri

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, LGBTİ+ bireyler oldukları belirtilen bazı kişi ve grupların, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezleri önünde yaptıkları açıklamalarla ilgili haberlerden örnekler vererek iktidara yakın medya organları tarafından olayların nasıl çarpıtılarak haberleştirildiğini ele aldı ve bu medya organlarını eleştirdi.

“İnsan haklarını, farklılıkları ve yaşam hakkını savunmak gazeteciliğin gereğidir. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde de bu nedenle ‘Gazeteci; başta barış, demokrasi, hukukun üstünlüğü, laiklik ve insan hakları olmak üzere; insanlığın evrensel değerlerini, çok sesliliği, farklılıklara saygıyı savunur’ ilkesine yer verilir. Ama gazetecilik, siyasi iktidar kontrolünde bir propaganda aygıtına dönüşünce gazeteci de insanı ve yaşam hakkını savunan meslek erbabı olmaktan çıkıp yalan üreten makinelere dönüşebiliyor. Bir süredir böyle bir gayya kuyusunun içindeyiz, her gün yeni bir yalan haber üretme dersi görüyoruz” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.