Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Televizyonların ana haber bülteni üçüncü sayfa haberleri çöplüğü

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, televizyon ekranlarındaki ana haber bültenlerini, geçmişteki ana haber bültenleri örnekleriyle karşılaştırarak, içerikten yoksun olmak ve siyaset içermemekle eleştirdi.

“Reyting sonuçları, asıl reytingin ve izleyici ilgisinin ‘üçüncü sayfa’ haberlerinde değil de siyasi haberler ve iktidara eleştirel yaklaşımda olduğunu gösteriyor. ATV, Kanal D, Show TV ve Star TV gibi ticari yayın kuruluşlarının yöneticilerinin bu gerçeği görmemesi düşünülemez.

Peki hem habercilikte hem de reyting yarışında geri kalmalarına rağmen, neden siyasi haberler vermiyor bu televizyon kanalları? Tek açıklaması olabilir; o da siyasi iktidarın dayatmalarına teslim olmaları ve iktidarın çıkarını gözetmeyi haberciliğin üzerinde tutmaları. Anlayacağınız bu televizyonların haber bültenleri de iktidarın zapturaptı altında… ” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.