Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin cinayeti davasında mahkeme reddi hakim talebini reddetti, duruşma 12 Temmuz’a ertelendi

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı’nın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında mahkeme, reddi hakim ve katılma talebini reddetti. Bir sonraki duruşma 12 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı’nın yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün (26 Nisan) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Bir tanığın dinlendiği duruşmada, Gültekin ailesinin avukatlarının reddi hakim talebi ve Muğla Kadın Dayanışma ve Danışma Derneği’nin katılma talebi reddedildi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, duruşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, sanık Mertcan Avcı’nın üçüncü duruşmada tahliye edilmesine itirazlarının üst mahkemece reddedildiğini belirtti.

Tutuklu sanık Cemal Avcı duruşmaya, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bağlandı.

Davada bir tanık dinlendi. SEGBİS ile bağlanan tanık M.Y.Ö., sanık Avcı’nın Pınar Gültekin’i tehdit etmesi için kendisine para teklif ettiğini söyledi ve ekledi:

“Cemal Metin Avcı ile Isparta’da bir arkadaş ortamında tanıştım. İki veya üç kez beni Muğla’da barda misafir ettiler. Sonra iletişimimiz kesildi. Instagram hesabımda yazışmalar vardı. Cemal Metin Avcı ve Selim Avcı, Diyarbakır’a geldi. Cemal Metin Avcı, bana Pınar’ın kendisine şantaj yaptığını, Pınar’ın cezaevindeki ağabeyinin tehdit mesajları attığını söyledi. ‘Sen de Pınar da doğulusunuz’ diyerek onu korkutmamı istedi ve karşılığında 200 bin TL teklif etti. Teklifi kabul etmedim ve iletişimi de tamamen kestik. Pınar öldükten sonra bunları CİMER’e yazdım. Çünkü vicdan azabı çektim.”

Mahkeme ara kararında, ailenin avukatlarının, Gültekin’in öldürülmesinden önceki 12 yıl 7 ay 20 günlük süreyi kapsayan dönem için telefonundaki görüntü, video gibi dosyaların celbinin istenmesine karşı yazılan müzekkereden vazgeçilmesi ve reddi hakim taleplerini reddetti.

Muğla Kadın Dayanışma ve Danışma Derneği adına yapılan katılma talebi de “suçtan doğrudan zarar gören sıfatının bulunmaması” gerekçesiyle reddedildi.

Mahkeme, Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Gelecek duruşma 12 Temmuz 2021 saat 12.30’da.

Ne olmuştu?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’ndeki evinden ayrılmış ve ablasıyla telefonla görüştükten sonra Gültekin’den bir daha haber alınamamıştı. Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Pınar Gültekin’e ulaşamayınca Muğla’ya gelerek, Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarı yapmış, 21 Temmuz günü ise Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmıştı.

Gültekin’in öldürülmesine dair davada Cemal Metin Avcı “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kardeşi Mertcan Avcı ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.  

Mertcan Avcı, davanın 15 Şubat 2021’deki duruşmasında tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.