Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbullular’a tam kapanmayı sorduk: “Ekonomik olarak bittik, kirayı, faturaları ödeyecek bir destek parası bile almadık”

Türkiye kapanmaya gidiyor. Bugün (29 Nisan) saat 19:00’dan başlayarak 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00’e kadar sürecek olan tam kapanma dönemi ile ilgili İstanbullular’a ne düşündüklerini sorduk. Esnaf ve vatandaş yeni alınan kararlardan memnun değil. 

https://youtu.be/0zhIH40iD2c

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs vakalarının artması üzerine, 26 Nisan’daki kabine toplantısının ardından Türkiye’de üç hafta boyunca “tam kapanma” yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’da başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar sürecek “tam kapanma” boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 14 Nisan’da alınan kısmi kapanma tedbirlerinin aksine şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirlerarası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Bununla birlikte konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek. Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde ise belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.