Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye 2020 yılında da Avrupa’dan en çok plastik çöp ithal eden ülke oldu – Greenpeace Akdeniz Biyoçeşitlilik Projeler Lideri Nihan Temiz Ataş: “Denetleme zayıf, zehir tabaklarımıza kadar geliyor”

Türkiye, 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da Avrupa’nın plastik atıklarının en büyük alıcısı oldu. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 13 daha fazla çöp satın alan Türkiye’ye, Avrupa’dan 659 bin ton yani günde 241 kamyon dolusu çöp gönderildi. Avrupa’dan gelen plastik atık miktarı son 16 yılda 196 kat arttı.

Greenpeace Akdeniz Biyoçeşitlilik Projeler Lideri Nihan Temiz Ataş, plastik atıkların geri dönüşümü konusunda yaşanan sorunları ve sonuçlarını Medyascope için değerlendirdi. Ataş, yasal düzenlemelerin ve denetim mekanizmalarının güçlenmesi gerektiğini belirtti. Açık alanlarda bekletilen veya yakılan plastiklerden dolayı ortaya çıkan zehirlerin toprağa ve suya karıştığını belirten Ataş, çevreyi korumak için plastik tüketiminin azaltılması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.