Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Anadolu Ajansı’ndan IMF raporu çarpıtması

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Mali İzleme Raporu’na dayanılarak hazırlanan ve iktidara yakın basın organları tarafından “Vatandaşına en fazla desteği Türkiye verdi” başlığıyla verilen haberin çarpıtıldığını öne sürdü.

“Anadolu Ajansı, IMF raporuyla ilgili olarak Türkiye’de beş gün önce yayımlanan ‘Türkiye, pandemide halkına en az destek veren ülkeler arasında’ haberlerini yok saymış. IMF raporunun vatandaşlara nakit destekle ilgili bölümünü de görmezden gelip sadece likit destek verilerini, onun da bir kısmını haber yapmış. Türkiye’nin vatandaşına en az doğrudan ve nakdi destek veren ülkelerden biri olduğu saptaması yapan IMF raporunu, ‘Vatandaşına en fazla desteği Türkiye verdi’ haline getirmiş. Raporu bile isteye çarpıtmış. İktidar medyası da alıp aynen kullanmış. Artık bunu etik bir gazetecilik olarak nitelendirmek mümkün değil. Bu somut bir dezenformasyon ve çarpıtma operasyonu. İnsanları kandırma ve iktidarın pandemi dönemindeki icraatlarını başarılı gösterme çabası…” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.