Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da siyasi suç istatistikleri açıklandı: “Aşırı sağcılık kaynaklı işlenen suç sayısı son 20 yılın en yüksek seviyesinde”

Almanya’da 2020 yılı siyasi suç istatistikleri kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan resmi verilere göre, ülkede şiddet ve ırkçılıkla bağlantılı suçlarda patlama yaşanırken siyasi sebeplerle işlenen suçların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8,5 artış gösterdi. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, aşırı sağcıların işlediği suçların sayısının son 20 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu söyledi. 

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, başkent Berlin’deki “2020 Siyasi Suçlar Raporu” tanıtımında açıklamalarda bulundu. Ülkede işlenen siyasi suç eylemlerinin toplam sayısının 44 bin 692 olduğunu söyleyen ve bu sayının yarısından fazlasının aşırı sağcı kesimler tarafından işlendiğine dikkat çeken Seehofer, bu sayının son 20 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti. 

Federal Emniyet Teşkilatı’nın (BKA) hazırladığı istatistiklere göre, 2020 yılında ülkede işlenen siyasi suçların toplam sayısı 44 bin 692. Bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 8,5 daha fazla olduğunu söyleyen Seehofer, “Siyasi nedenli suçların sayısı 2020’de 8,5 puan artarak 44 bin 692’ye ulaştı. Bu, 2001 yılında kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana siyasi nedenli suçların en yüksek seviyede olduğu anlamına geliyor” dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer

Suç eylemlerinin yarısından fazlasının aşırı sağcı gruplar tarafından işlendiğine dikkat çeken Seehofer, 2020 yılında 23 bin 604 aşırı sağcılık kaynaklı suçun istatistiklere girdiğini belirtti. Aşırılıkların Alman toplumu için tehdit olduğunu belirten Seehofer, “Aşırı sağ ülkemizde güvenliğe yönelik en büyük tehdit olmaya devam ediyor” diye konuştu.  

Bakan Seehofer, şiddet eylemlerinin sayısının 18,8 puan artarak 3 bin 365 sayısına yükseldiğini ve bunlardan bin 92’sinin sağ, bin 500’ünün ise sol kanat tarafından işlendiğini kaydetti.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.