Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (174) : Adaylıktan sınır bekçiliğine AB-Türkiye ilişkileri – Zeynep Alemdar, Didem Danış, Bezen Balamir ve Ekin Ürgen ile söyleşi

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde tek pozitif gündem maddesi konumundaki, AB’ye düzensiz göçü önlemeyi hedeflerken, Türkiye’ye de bir tür bekçilik görevi biçen “AB-Türkiye Mutabakatı” beşinci yılını doldurdu. AB de Türkiye de mutabakatın devamından yana, nasıl devam edecek bunun pazarlıkları sürüyor. Hukuki bağlayıcılığı bulunmayan, dolayısıyla denetime de tabi olmayan bu mutabakattan Brüksel ve Ankara nasıl faydalar gördü ve bundan sonrası için beklentileri neler? Türkiye’de yaşayan 4 milyona yakın sığınmacı için bu mutabakat ne anlama geliyor? Okan Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler profesörü ve Dış Politika’da Kadınlar Girişimi kurucusu Zeynep Alemdar, TED Üniversitesi’nden Bezen Balamir, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Göç Araştırmaları Derneği (GAR) Kurucu Başkanı Didem Danış ve yine GAR’dan Ekin Ürgen ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.