Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (73): Helallik istemine İkizdere dahil mi? -“Katledilen tabiat ve ekosistem dile gelip helallik veremez”


İkizdere halkı, köklenen ağaçlar, yerinden edilen arılar ve kurutulan İşkencedere, helal edilebilecek haklar değil. Hayati Yazıcı, direnen köylülere umdukları geri adım haberini vermedi. Sadece arazilerin, bahçelerin ve arıların bedelini teklif etti. İkna olmayanların gözaltı görüntüleri Yazıcı’nın köylülerle yaptığı ve bedel teklif ettiği toplantının ertesi günü yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bir genel müdürün halkla toplantısı ise İşkencedere’nin kuruduğu günlere denk gelmişti. Halkın baskısı, yoğun itirazları üzerine ileri sürdüğü tek mazeret ise “bakanlıkça yürütülen fizibilite çalışmalarında derenin kuruyacağına ilişkin öngörü oluşmadığı” yönündeydi.

Berrin Sönmez, “Feminist Bakış”ta yorumluyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.