Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da koronavirüs salgınında son durum – İTO Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu: “Nisan ayı ortalarına göre vakalarda yüzde 60’lık bir azalma var”

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, koronavirüs salgınında İstnbul’daki son durumu Medyascope’a değerlendirdi. Küçükosmanoğlu, İstanbul’da koronavirüs vakalarında yüzde 60 azalma olduğunu söyledi ve azalmanın nedenlerini anlattı. 

İTO Genel Sekreteri Küçükosmanoğlu, geçen yıl mart-nisan aylarında görülen yükselmenin benzerinin, kasım-aralık ile bu yıl mart-nisan aylarında yaşandığını, süreçlerin hem vaka sayıları hem hasta yatış hem de yoğun bakım yoğunluğu anlamında benzer olduğunu belirtti:

“’Aç-kapa politikalarıyla bu iş yürümez’ diyoruz ama kapanma sırasında vaka sayılarında bir düşüş olduğunu daha önce de gördük. Kapanma tedbirleri her ne kadar bizim önerdiğimiz şekilde olmasa da alınan tedbirler vaka sayısını azalttı. İstanbul’un nüfusunun azalması da bir miktar etkili oldu. Bu düşüş beklenen bir durumdu. Alınan tedbirler ile ilintili.”

Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu

Bunun yanı sıra aşılanmanın da vaka sayılarındaki düşüşün nedenleri arasında yer aldığını belirten Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti:

“Kısmen yapılan 65 yaş üzeri ve sağlık çalışanlarının aşılanması da etkili oldu. Test sayısındaki azalmanın da etkisi olabilir bir miktar ama bizim test politikamız değişmedi zaten. Hep semptomu olanlara test yapıldı bizde. Yine de bunları topladığımızda nisan ayının ortasına göre vakalarda yüzde 60’lık bir azalma olduğunu görüyoruz İstanbul’da.”

İTO Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu ile yaptığımız söyleşinin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.