Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tam kapanma ile birlikte kapanan spor salonları, esnaf desteğinden faydalanamıyor: “AVM’lerin açık olup spor salonlarının kapalı olması bizi üzüyor, biz de yardım bekliyoruz”

Türkiye’de koronavirüs salgını karşısında 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan “tam kapanma” önlemleriyle kapanan spor salonları, henüz açılmadı. 1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşme takvimiyle açılması beklenen spor salonlarının işletmecileri, kapalı oldukları süreci nasıl geçirdiklerini Medyascope’a anlattı. Esnaf için açıklanan hibe desteğinden faydalanamayan spor salonu işletmecileri, “Alışveriş merkezlerinin açık olup spor salonlarının kapalı olması bizi üzüyor” dedi.

Haber: Ali Macit / Kamera-kurgu: Sedat Elbasan 

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde bir spor salonu işleten Tolga Bakay ve Efehan Gören, spor salonlarının kapalı kaldığı süreçte çok fazla zarar ettiklerini söylerken insanların spor salonlarında virüs bulaşma ihtimalinden korktukları için salonlara gelmediğini aktardı. 

Hükümetin açıkladığı hibe destek paketinde yok 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs’ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada iki gruba ayrılan esnafa hibe desteği yapılacağını açıklamıştı. Ancak spor salonları, açıklanan hibe desteğinden faydalanamıyor. Spor salonu işletmecisi Efehan Gören, hibe desteğinden faydalanamadıkları için üzgün olduklarını belirtirken “Biz de yardım bekliyoruz, biz de kira ödüyoruz” diye konuştu. 

“Çok fazla masraf yaptık, ödemeler geldi”

Tolga Bakay ise salgının ilk dönemlerinde çalıştığı spor salonundan çıkartıldığını ve daha sonra Gören ile birlikte yeni bir spor salonu kurduklarını söyledi. Spor salonuna masraf yaptıklarını ancak para kazanamadıklarını belirten Bakay, “Haziran 2020’de bu salonu kurduk, tam kapanma ile birlikte de kapandık. İçeriye çok fazla masraf yaptık ancak para kazanamıyoruz. Hibe desteği de almadık. Şu an ödemeler geldi ve kendi cebimizden harcıyoruz. Alışveriş merkezlerinin açık olup spor salonlarının kapalı olması bizi üzüyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.