Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici: NYT ve Kenya basını bile yazdı ama bizim medya öğrenemedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs’ta “Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız” dedi. Bu açıklamanın ardından hiçbir yaygın medya kuruluşu yakalanan kişinin kim olduğunu yazmadı. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, bu konuya değinen tek kişinin Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin olduğunu söyleyerek başka hiçbir medya kuruluşunun bu konuyu araştırmamasını eleştirdi.

Anadolu Ajansı’nın önceki gün “FETÖ üyesi Selahaddin Gülen yurtdışında MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildi” başlıklı haberinde “FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen’in akrabası Selahaddin Gülen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla yurtdışında yakalanarak Türkiye’ye getirildi” bilgisi verildi. AA, akşam saatlerinde de Selahaddin Gülen’in Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildiği haberini geçti. DHA dün öğleden sonra geçtiği haberde Gülen’in “bir Uzakdoğu ülkesinde yakalandığını” yazdı. Milliyet, Yeni Şafak, Yeni Akit, Türkiye gazeteleri Gülen’in “yurtdışında yakalandığını” yazarken Akşam gazetesi “Uzakdoğu ülkesinde”, Hürriyet “bir Afrika ülkesinde”, Sabah ise “Kenya’da yakalandığını” duyurdu.

“Hürriyet, gerçeğe bir adım yaklaşmıştı ama Selahadin Gülen’in nerede yakalandığını doğru biçimde yazan tek gazete Sabah’tı. Hatta Türkiye’de Sabah dışında kalan iktidar yanlısı medyanın, MİT ve güvenlik kaynaklarından öğrenemediğini New York Times da dün öğrenmişti” diyen Bildirici, Kenya basınında Selahadin Gülen’in kaçırıldığıyla ilgili haberlerin günlerdir yer aldığını belirtti.

Bildirici, “Üzerlerine ölü toprağı serpilmiş sanırım” diyerek, Türkiye’deki yaygın medyanın bu konuyu görmezden gelmesini eleştirdi:

“Bu yazılanlar gösteriyor ki, Selahaddin Gülen 5 Mayıs’ta Kenya’dan kaçırılmış, Kenya basını günlerdir yazıyormuş buna rağmen Türkiye’de yaygın medya bunu öğrenememiş. Anadolu Ajansı’na dün yapılan açıklanmasından sonra da New York Times’ın bile yazmasına karşın sadece Sabah gazetesi bu kişinin Kenya’da yakalandığını öğrenebilmiş! Hatta biraz önce bu satırları yazarken de baktım, iktidar yanlısı medya internet sitelerinde bile haberi düzeltip, Selahaddin Gülen’in Kenya’da yakalandığı bilgisini eklememişlerdi. Üzerlerine ölü toprağı serpilmiş sanırım… Yoksa Kenya bilgisini eklemekle siyasi iktidarın bu gazetecilere kızacağını sanmam…”

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.