Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullar yaz döneminde telafi eğitimi için açık olacak – Eğitimci Hatice Yılmaz: “Yeni eğitim yılına hiçbir şey olmamış gibi başlarsak çocuklar eğitimden soğur, her konu tekrar edilmeli”

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece yayınladığı açıklama ile yüz yüze eğitimin 1 Haziran’dan itibaren kademeli olarak başlayacağını duyurdu. Açıklamada 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada iki gün yüz yüze eğitime başlanacağı, 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde haftada iki gün yüz yüze eğitime geçileceği belirtildi. Ayrıca köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın beş günü tam zamanlı olarak başlanacağı açıklandı. Öte yandan eğitime katılımın isteğe bağlı olduğu ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitimin ilk gününde bir telafi programı açıkladı. “Telafide Ben de Varım” programının tanıtımında yaptığı açıklamada yaz döneminde okulların açık olacağını belirten Bakan Selçuk, ”Okullarımız 2 Temmuz’dan, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Öğretmenlerimiz de bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabilecekler” dedi.

Peki telafi programı nasıl uygulanmalı, eğitimciler bu uygulamaya ne diyor? Öğrenciler yaz boyunca okula gitmek isteyecek mi?

Oğuzkaan Okulları Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, tüm bu soruları Medyascope yayınında yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler