Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğu Eroğlu ile Nijerya’da Boko Haram-IŞİD savaşı: “Boko Haram lideri Şekau’nun infaz emrinin IŞİD lideri El Kureyşi’den geldiğini duyduk, şaşırtıcı değil çünkü IŞİD uzun zamandır Şekau’nun gücünü zayıflatmak istiyordu”

IŞİD’e bağlı Batı Afrika Eyaleti İslam Devleti (ISWAP) örgütü lideri Ebu Musab el-Barnawi’ye ait olduğu öne sürülen bir ses kaydına göre, Afrika’da faaliyet gösteren radikal İslamcı Boko Haram’ın lideri Ebubekir Şekau, IŞID’in emriyle öldürüldü. Gazeteci Doğu Eroğlu ile Boko Haram’ın dününü ve bugününü, diğer cihatçı örgütlerle arasındaki rekabeti, Nijerya’da Boko Haram-IŞİD savaşının geleceğini ve IŞİD’in dünyada ve Türkiye’deki ağlarını konuştuk. Şekau’nun infaz emrinin IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi tarafından verildiğini aktaran Eroğlu, örgütün uzun zamandır Şekau’nun Nijerya’daki gücünü zayıflatmak istediğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.