Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

35 yaş ve üzeri için aşılama başladı – TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten: “Aşılar, açık alanlarda da yapılmaya başlanmalı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü (16 Haziran) Bilim Kurulu toplantısının ardından,”Yarından itibaren 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz” dedi. Koca’nın açıklamasının ardından bugün (17 Haziran) 35 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşı randevuları açıldı. Sağlık Bakanlığı’nın, “covid19asi.saglik.gov.tr” adresinde yer alan anlık verilere göre dün saat 19.45 itibarıyla uygulanan, birinci doz aşı sayısı 23 milyon 39 bin 139, ikinci doz aşı sayısı da 14 milyon 20 bin 375 oldu. Böylece uygulanan aşı dozu miktarı, 37 milyon 59 bin 514’e yükseldi. Birinci ve ikinci doz aşı miktarı son 24 saatte ise 1 milyon 447 bin 846 arttı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ile aşılamadaki hızın ne gibi riskler taşıdığını, aşıda yaşanan tereddütleri ve aşılamadaki son durumu konuştuk. Ökten, “Aşılar, sadece hastane ve sağlık ocaklarında değil, açık alanlarda da yapılmaya başlanmalı” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.