Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Oğuzhan Asiltürk’ün kongre çağrısı ile ilgili Medyascope’a konuştu – “Asiltürk, açıklamasının İslami olduğunu düşünüyorsa bu doğru değil, müminler işlerini istişare ile hallederler”

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu arasındaki restleşmenin yankıları devam ediyor.

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, parti yönetimini eleştirerek “kongre çağrısı” yapmış ve “İnşallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir” demişti. Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen aylarda yaptığı görüşme günlerce konuşulan SP’nin önde gelen isimlerinden Asiltürk, önceki gün SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na sert eleştirilerde bulunmuştu. Konuyla ilişkin Medyascope’a açıklamalarda bulunan eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bu açıklamaların bir karşılığı yok, bu yüzden kendisi Yüksek İstişare Kurulu toplantılarına da çağrılmıyor” dedi.

SP YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 15 Haziran günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarında, “Bir siyasi partinin başarılı olması için, inandığı gerçeklere hizmet etmesi gerekir. Bundan dolayı bizim öncelikli hedefimiz, toplumu ahlâki ve mânevi değerlere yönlendirmeye çalışması olmalıdır. Elbette toplumun maddî ihtiyaçlarını da dikkate alacağız. Ancak bunu yaparken partiyi sadece toplumun karnını doyurmaya çalışan bir parti gibi göstermekten de kaçınacağız” diye yazmıştı. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise bu açıklamaları nedeniyle Asiltürk’e tepki göstermişti.

Mustafa Kamalak

Kamalak: “Asiltürk’ün açıklamalarının parti nezdinde bir karşılığı yok”

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Oğuzhan Asiltürk’ün yaptığı açıklamaların parti nezdinde ve hukuki açıdan bir karşılığı olmadığını söyledi. Kamalak, “Oğuzhan Bey’in Siyasi Partiler Kanunu’na göre partiyi olağanüstü kongreye götürme yetkisi olmadığı gibi gücü de yoktur. Türkiye’de Siyasi Partiler Kanunu’na göre her partinin bir tek genel başkanı olur. Genel başkan da bellidir. Tek söz söyleme yetkisi olan da Temel Bey’dir” dedi.

Asiltürk’ün açıklamalarının İslam’da da yeri olmadığını hatırlatan Kamalak, şöyle devam etti:

“Oğuzhan Bey’in böyle bir yetkisi yok. Eğer ‘Ben İslami açıdan bir açıklamada bulunuyorum’ diyorsa, bu da doğru değil. Çünkü Kuranıkerim’de 114 sure vardır ve bir tanesi de Şura suresidir. Şura suresinde Cenabı Allah, ‘Müminler işlerini istişare ile hallederler’ buyuruyor. Bizim bu konuları görüşmek üzere bir yüksek istişare kurulumuz vardır. Yüksek istişare kurulunda Oğuzhan Bey’e böyle bir açıklama yapma yetkisi verilmemiştir. Yaptığı açıklama bütünüyle, şu anki benim açıklamam sadece benim kişisel görüşüm, şahsımı bağlarsa aynı şekilde Oğuzhan Bey’in açıklamaları da kendisini bağlar. Partimizi bağlamaz. Zaten parti tabanımız da Oğuzhan Bey’in o açıklamasından çok çok çok rahatsız olmuş durumdadır. Bu açıklamadan sonra Oğuzhan Bey ile görüşmedik. Aslında beş-altı aydır yüksek istişare kurulumuz toplanıp bir araya gelmedi. Sanıyorum, Oğuzhan Bey de biliyor bu açıklamaların yüksek istişare kurulunda bir karşılığı olmayacağını. O yüzden başkan olarak toplantıya çağrılmıyor diye düşünüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.