Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okulların açılması vakaları artırır mı? Prof. Dr. Sarp Üner: “Okulların sağlıklı bir şekilde açılması için günlük vaka sayısının 850 civarında olması gerekiyor”

Okulların ne zaman açılacağı, salgın sürecinde normalleşmeye geçilmesiyle birlikte pek çok kişinin gündeminde. Koronavirüs salgını dolayısıyla neredeyse bir buçuk yıldır aralıklarla kapalı kalan okulların, 6 Eylül’de açılması bekleniyor. 

https://twitter.com/istanbulilmem/status/1419925651319103505?s=20

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği’nden Prof. Dr. Sarp Üner ile birlikte, okulların açılması için hangi şartların gerektiğini konuştuk. Üner, “Okulların sağlıklı bir şekilde açılması için günlük vaka sayısının 850 civarında olması gerekiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.