Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hukuk fakültesi öğrencisi Hulusi Bulut 22 yaşında kansere yenik düştü: Bulut, tedavisi için ihtiyaç duyduğu ilacın Almanya’da bulunduğunu Twitter aracılığıyla duyurmuştu

Yaklaşık üç senedir kanserle boğuşan Ahmet Hulusi Bulut, 31 Temmuz Pazar günü, henüz 22 yaşındayken hayatını kaybetti. Bulut, tedavisi için “Cometriq” adlı ilaca ihtiyacı olduğunu ve bunun için başvuru yaptığını Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu. 27 Temmuz günü yaptığı paylaşımda ilacın Köln’deki bir ecza deposunda bulunduğunu belirten Bulut, Köln’den İstanbul’a seyahat edecek herhangi bir kişiden bu ilacı getirmesini istemiş ve ücretini karşılayacağını söylemişti. Ancak ilaç tedarik edilemedi ve Bulut 31 Temmuz günü hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyordu

Ahmet Hulusi Bulut, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi’nde dördüncü sınıf öğrencisiydi. Üniversiteden arkadaşlarının aktardığına göre 2018 yılında kemik kanserine yakalanan Bulut, ilerleyen süreçte yürüme zorluğu çekmeye başladı. Bulut için öğrencisi olduğu İÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığı da bir taziye mesajı yayımladı.

Medyascope’a destek oluyordu

Ahmet Hulusi Bulut Medyascope’a maddi destekte bulunuyordu. Bulut, 21 Temmuz günü paylaştığı tweet’inde Medyascope’a aylık 15 Türk Lirası (TL) katkıda bulunduğunu belirtmişti.

Ahmet Hulusi Bulut aynı zamanda Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) gençlik yapılanmasında gönüllü olarak çalışıyordu. SODEV de Twitter hesabı üzerinden Bulut için başsağlığı mesajı yayımladı.

Ahmet Hulusi Bulut’un naaşı 1 Ağustos günü İstanbul’daki Çobançeşme Mezarlığı’na defnedildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.