Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten: ”Aşı tedarikindeki sıkıntılar, aşılara karşı tereddüte yol açabilir”

Türkiye’de koronavirüs salgınında son 24 saatte 91 kişi yaşamını yitirdi, 22 bin 898 yeni vaka tespit edildi. Bugüne kadar yapılan aşı dozu sayısı, 41 milyon 142 bin 569’u birinci doz, 27 milyon 624 bin 886’sı ikinci doz, 5 milyon 42 bin 22’si üçüncü doz olmak üzere 73 milyon 809 bin 477’ye yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden Pfizer-BioNTech aşılarının sevkiyatına ilişkin “Merhaba. Çarşamba günü aşacağımız bir gelişme var. BioNTech aşısının üretiminde yaşanan aksama sebebiyle ülkemize sevkiyatta birkaç gün azalma olacak. Bu aşıyı tercih edenlerin aşı olmaya randevu almadan gelmemesini rica ediyorum. Anlayışınız için sağ olun. Sinovac’ta aksama yok” diye yazdı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ile salgının gidişatını konuştuk. Ökten, vaka sayılarındaki artış ve aşı tedarikindeki sıkıntıların endişe verici olduğunu söylerken “Aşı tedarikindeki sıkıntılar, aşılara karşı tereddüte yol açabilir” uyarısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.