Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Küçük Amal” yerine “Dev şişme ördek” projesi Türkiye’den başlasaydı

Anadolu Ajansı, 26 Ağustos’ta “Mülteci çocukların simgesi kukla ‘Küçük Amal’a Yunanistan’da engel” başlıklı bir haber yayımladı. Habere göre, “Suriyeli mülteci çocukların yaşadığı zorlukların dünya gündemine taşınması amacıyla tasarlanan ‘Küçük Amal’ın, ‘Müslüman olduğu’ gerekçesiyle turistik Meteora bölgesine kabul edilmediği” duyuluyordu.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Türkiye’de de “Küçük Amal”ın bir etkinliğinin iptal edildiğini ancak Anadolu Ajansı, Yeni Şafak, Akşam ve Milli Gazete’nin bu engellemeyi haberleştirmediğini belirtti.

“‘Küçük Amal’ın yolculuğunun Yunanistan ayağında ‘ayrımcılık’ ile karşılaşmasına tepki gösteren medyanın gezinin Türkiye bölümünün her adımını haber yapması, ayrımcılığa karşı bir kampanyaya dönüştürmesi gerekirdi. Yedi kentteki karşılamalardan renkli haberler yapabilirdi. Ama medya bırakın ‘Küçük Amal’ın gittiği yerlerde yaşananları, bir erkek cinayetine kurban giden Özgecan Aslan’ın mezarına çiçek koymasını bile topluma yansıtmadı. ‘Yürüyüş’ün başlaması, bitişi ve arada bir iki haber o kadar. Maalesef ‘Küçük Amal’ın ‘Yürüyüşü’, Türkiye’de yaygın medyanın ayrımcılık konusundaki duyarsızlığını ortaya koydu. Yunanistan’daki ayrımcılığa karşı çıkan medya kuruluşlarının da çifte standardını gözler önüne serdi. Proje amacına ulaştı sayılır” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.