Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhammed İkbal Köseoğlu ile söyleşi: “Taliban, er veya geç iktidara geleceğini biliyordu, vitrindeki kadrosunu da buna göre oluşturdu”

Afganistan’da mayıs ayından bu yana hızla ilerleyen Taliban, Afgan hükümetine bağlı güvenlik güçlerini mağlup etti. Afgan askerlerinin büyük oranda çekilmesinin ardından önemli vilayet merkezlerinde kontrolü ele geçiren Taliban’ın, kısa sürede başkent Kabil’i de ele geçireceği tahmin ediliyordu. Ancak Taliban, tahmin edilenden çok daha önce, 15 Ağustos Pazar günü Kabil’e girdi. Dünyada ve Türkiye’de Taliban’a karşı farklı bakış açıları var. Araştırmacı-yazar Muhammed İkbal Köseoğlu ile Taliban’ın İslami dayanaklarının neler olduğunu ve Taliban ile ilgili merak edilenleri konuştuk. Köseoğlu, “20 yıl boyunca terlikleriyle savaşan bir hareketin, dünyanın en büyük süper gücünü yendiği gerçeği ile karşı karşıyayız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler