Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı sürecini tamamlamayan kişilerden 6 Eylül’den itibaren PCR testi istenecek -Prof. Dr. Esin Şenol: “İnsanlar, PCR testi pozitif çıkmadan iki-üç gün önce virüsü bulaştırmaya başlıyor”

Türkiye 6 Eylül’de yüz yüze eğitime yeniden başlıyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır uzaktan eğitim ile öğrenim hayatlarına devam eden öğrenciler sınıflarında ders başı yapacak. Yeni öğretim yılı, salgınla ilgili kaygılar, aşı ve test tartışmaları, PCR uygulaması gibi birçok sorunun gölgesinde başlıyor. 

İçişleri Bakanlığı, yüz yüze eğitim öncesi 81 ilin valiliğine PCR testi hakkında yeni bir genelge daha gönderdi. Genelgeye göre eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi istenecek. Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını kullanma sırasında istenilecek PCR test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol ile okulların açılması için bu önlemlerin yeterli olup olmadığını konuştuk. Şenol, “İnsanlar PCR testi pozitif çıkmadan iki-üç gün önce virüsü bulaştırmaya başlıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.