Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (83): Afgan kadınlar için ayağa kalkma zamanı

Afganistan’da kadın haklarını bekleyen tehlike bugün düne kıyasla sadece daha yakın değil daha da şedit. Taliban, yönetim kurmak için IŞİD-Horasan ile rekabet edecek gibi görünüyor. İki aşırılıkçı grubun rekabeti daha fazla aşırılıkçılık olur. Kadınların ve kız çocukların hayatlarını korktuğumuzdan bile daha fazla zorlaştırmaya hazırlanıyor olabilir.

EŞİK Platform küresel kadın dayanışması umuduyla sosyal medya eylemi yaparak dünyayı ve Türkiye’yi uyarmak istiyor. Bütün devletleri ve Birleşmiş Milletleri, kadın haklarına, kadınların ve kız çocuklarının, azınlıkların ve tüm sivillerin hayatlarına yönelik tehdide karşı önlem almaya çağırıyor. Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.