Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de işverenlerin çalışan bulma sıkıntısı sürüyor: Ünlü fast food zinciri McDonald’s, 14 yaşındaki gençleri işe alıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Oregon eyaletindeki bir McDonald’s şubesi, işgücü piyasasında yaşanan sorunlar nedeniyle 14 ila 15 yaşındaki gençleri iş başvurusunda bulunmaya çağırdı. Oregon’daki bir şubenin yetkilisi Heather Kennedy, “Bu tür bir personel eksikliğiyle daha önce hiç karşılaşmadık” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Oregon eyaletine bağlı Medford şehrindeki bir McDonald’s şubesi, iki hafta önce bir pankart asarak, yaşları 14 ile 15 arasında değişen gençleri iş başvurusunda bulunmaya çağırdı.

ABD’deki iş yasaları eyaletten eyalete değişiklik gösteriyor. Oregon’da 14 yaş ve üzeri kişilerin çalışmaları, çalışma saatleri okullarına uyum sağladığı ve yeterli dinlenme molası olduğu sürece yasak değil.

Ülke genelindeki koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardından McDonald’s gibi fast food zincirleri, personel açıklarını kapatmaya çalışıyor. Medford’daki şubenin işletmecisi Heather Kennedy, bu tür bir personel eksikliğinin daha önce hiç görülmediğini söyledi.

Daha önce restoranda çalışmak isteyen kişilerin maaşlarına zam yapacağını açıkladığını fakat yine de kimsenin başvurmadığını söyleyen Kennedy, ilanı astığından beri 25’ten fazla iş başvurusu aldığını belirtti.

McDonald’s personel açığını genç işçiler ile doldurmaya çalışan ilk fast food zinciri değil. Burger King ve Wendy’nin bazı şubeleri de son zamanlarda benzer uygulamaları planlıyor. Buna göre, dünya genelindeki birçok yemek zinciri, 20’li yaşların başındaki elemanlarını işgücü piyasasındaki eksiklikler nedeniyle yönetici pozisyonuna getiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.