Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (84): “AKP çift hukukluluk düzenini pekiştiriyor”

2023 sonrası laik hukuk sistemine veda etmeye hazır mısınız? Çünkü AKP, filme reklam arası olarak tanımladıkları cumhuriyet ilkelerinden laik hukuk düzenine karşı giriştiği rövanşist düzenlemelerde sona yaklaştığını düşünüyor. Ali Erbaş’ın sübjektif laiklik tanımını bunca pervasız beyan edişi, AKP cenahında laiklik hakkında yürütülen çalışmalar için “işlem tamam” kanaati oluştuğunu düşündürüyor.

Şimdiye kadar Diyanet’in kadına yönelik şiddet mevzuatında söz sahibi kurumlardan birisi haline getirilişi tümüyle tamamlandı. Eylem planlarının hazırlanmasından il izleme kurullarında yer alacak kurumların belirlendiği koordinasyon planına kadar tüm kamu metinlerinde Diyanet, erkek şiddetiyle mücadele alanında bakanlıklarla eşdeğer konuma yerleştirildi.

Sırada sosyal medya düzenlemesi var. İktidar çevrelerince pompalanan medya ve sosyal medya eleştirilerinin ahlaki değerler çerçevesinde yoğunlaştığı biliniyor. Erbaş’ın yıl başında yayınlanan “Sosyal Medya Ahlakı” kitabıyla birlikte düşününce bu alanda karar vericiler arasında yer alacağı ortaya çıkıyor.

Berrin Sönmez “Feminist Bakış”ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.