Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (87): “Türkiye Diyanet Vakfı’nın Afgan öğrenciler için burs programını iptal etmesi, özellikle kadın öğrencilerin sorunlarını artıracak”

“İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye gibi bazı ülkeler, Afganistan’dan gelecek öğrencilere her yıl verdikleri burs programlarını 2021 yılı için iptal ediyor. ‘İlk başta Chevening İngiltere Yüksek Lisans bursu da iptal edilmişti fakat bir sosyal medya ve imza kampanyasıyla karar geri alındı. Şu an ben mesela Fulbright (Amerika) mülakatımı bekliyordum ve diğer birçok Afganistanlı arkadaşlarımı, normalde eylülde olması gereken mülakatlarla ilgili bir bilgi hâlâ gelmedi.’ Türkiye Diyanet Vakfı da 2021 burs programından Afgan öğrencileri çıkarmış. Yükseköğretim Kurulu ise Afgan öğrenciler için burs programı oluşturmak isteyen bazı üniversitelere beklemeleri talimatını iletmiş. Resmi açıklama yok. Kurumlardan duyumlar ise Taliban’ı işaret ediyor. Türkiye ve başka hükümetler Taliban ile anlaşmış olabilir mi? Özellikle kadın öğrenci ve akademisyenler için hayati öneme sahip burslar kesildiğinde insani sorunlar katlanarak artacak.”

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta yorumladı…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.