Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti – Akşener: “Erdoğan ve paydaşlarına, HDP, Abdullah Öcalan ve PKK ile aralarına mesafe koymayı öneriyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (6 Ekim) Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. İki lider basına kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Akşener ve Davutoğlu’nun gündeminde parlamenter sisteme dönüş, yeni anayasa tartışmaları ve Pandora Belgeleri vardı.

Akşener’den Erdoğan’a yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin bugünkü (6 Ekim) grup toplantısında kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, grup toplantısında Akşener’in “Başbakan adayıyım” sözleri değerlendirmiş ve “HDP, Millet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir” demişti. Akşener ise Erdoğan’a seslenerek, “Erdoğan ve paydaşlarına, HDP, Abdullah Öcalan, Osman Öcalan ve PKK ile aralarına mesafe koymayı öneriyorum” dedi.

“Erdoğan’ın tekliflerini reddettim”

Akşener’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP grup toplantısında 28 Şubat üzerinden kendisini hedef alması soruldu. İYİ Parti lideri, “Aynı Sayın Erdoğan, 2001’de beni parti kuruluşuna davet etti, 2015’te başbakan yardımcılığı teklif etti. 2020’de ne kadar milli ve yerli olduğumu beyan edip, ‘Buyurun bir berber dükkanı kuralım’ dedi ama ben bunu reddettim” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu: “Pandora Belgeleri sorunu ancak şeffaflık ile çözülür”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Pandora Belgeleri’ne değindi. Bu tip sorunların ancak şeffaflık sayesinde çözülebileceğini belirten Davutoğlu, başbakanlığı döneminde “şeffaflık yasası” çıkarılması için uğraştığını hatırlattı. Davutoğlu, “Şeffaflık yasasını getirmiş olsaydık ve mal beyanını getirmiş olsaydık, bunun yurtiçi, yurtdışı irtibatlarıyla birlikte engellenmemiş olup getirmiş olsaydık zaten o listelerde Türkiye’nin adı geçemezdi. Pandora dosyalarını okuduğum zaman utanç duydum ve devamı da gelecek gibi görünüyor” dedi.

“İlk seçimde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilecek”

Akşener ve Davutoğlu, anayasa değişikliği çalışmaları hakkında da konuştu. Demokratik bir siyasi yapıya geçilmesi için önce mevcut hükümet sisteminin değişmesi gerektiğini belirten Akşener ve Davutoğlu, yapılacak ilk seçimlerin ardından güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğini söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.