Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Psikiyatriden Gündeme (54): Eşitliğin olmadığı bir dünyada ruh sağlığı

Psikiyatriden Gündeme’nin bu haftaki yayınında, Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Haldun Soygür ile 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü için Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından belirlenen “Eşit olmayan bir dünyada ruh sağlığı, birlikte fark yaratabiliriz” teması hakkında konuştuk. Bu bölümde, “Sadece ülkemiz değil dünya ölçeğine bakıldığında eşitsiz bir dünya denince ne kastediliyor, bu temanın oluşmasında hangi süreçler etkili olmuştur? Kronik ruhsal bozukluğu olanlar bu süreçten nasıl etkilenmektedir, toplumsal damgalanma, dışlanma ve ayrımcılık konuları nasıl önlenebilir? Hasta-hekim iletişimi, hasta yakınlarının ve toplumdaki diğer bireylerin sürece dahil edilmesinin bu süreçte nasıl bir katkısı olacaktır?” konularını ele aldık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.