Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (15) – Yönetmen Ferit Karahan, Altın Portakal’da En İyi Film ödülünü alan Okul Tıraşı’nı anlattı: “Korkunun filmini yaptım”

Film Çıkışı’nda bu hafta 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü alan “Okul Tıraşı” filmini, yönetmen Ferit Karahan ile konuştuk.

Filmde, şehirden uzak bir yatılı okulda esrarengiz bir şekilde hastalanan arkadaşını hastaneye götürmeye çalışan Yusuf’un başından geçenler anlatılıyor. Yusuf önce bürokratik engellere takılıyor, sonrasında karın yolları kapatmasından dolayı bir bekleme süreci başlıyor. Bu sırada öğretmenler ve öğrenciler arasında bir hesaplaşma yaşanıyor.

Filmin çekim sürecinin zor geçtiğini söyleyen Karahan, çocuklarla ve soğuk havada film çekmenin zorluklarını anlattı.

Okul Tıraşı, yurtdışında da birçok film festivalinde gösterildi ve ödül aldı. Karahan filmin evrensel bir yapısının olduğunu, konusunun yalın olması dolayısıyla filmi herkesin anlayabileceğini söyledi ve “Hikayenin derinlerine bakıldığında ise bize, Kürt olmaya, dünyaya ve insana özgü özellikler buluyorsunuz” dedi. 

Okul Tıraşı, 23-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali’nde izlenebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.