Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (26): Popçu siyasetçiler devri, bir t-shirt, bir selfie!

Geçen sene bugünlerde, ABD’li Demokratlar geleceğe umutla bakıyor, Joe Biden başkanlığa adım adım yaklaşıyordu. Ülkeyi boydan boya maviye boyayacaklarından eminlerdi, “Mavi Dalga geliyor” diyorlardı. Biden başkan oldu, bir senesi dolmadan, rüzgar yavaş yavaş yine Cumhuriyetçiler’den yana esmeye başladı. ABD’de geçen salı günü valilerin ve belediye başkanlarının seçimleri yapıldı. Demokratlar geçen seçimlerde açık ara aldıkları Virginia ve New Jersey eyaletini Cumhuriyetçiler’e kaptırırken, New York yeni belediye başkanını seçti. Büyük seçim kampanyaları yapan, aslında bu göreve geleceği sürpriz olmayan polis emeklisi Eric Adams kim? Üsküdar’la, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le nasıl bir bağlantısı var? “Brooklyn is new Üsküdar!” diyen Adams’a göre şimdi New York da yeni İstanbul mu? Eric Adams yeni Ekrem İmamoğlu mu? Çağımızın her an kameralara hazır popçu siyasetçilerinden biri mi? Yoksa New York’u işsizlikten, evsizlikten ve suçtan kurtaracak bir kahraman mı?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.