Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’den 81 ilde eşzamanlı asgari ücret açıklaması: “AKP ve MHP ittifakı ısrarla asgari ücretlilerin açlık sınırı altında yaşamalarına göz yummaktadır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) il örgütleri bugün (5 Kasım) saat 14.00’te 81 ilde asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Her ilin il başkanı tarafından okunan açıklamalarda ortak bir metin vardı. Başkent Ankara’da Ulus Meydanı’nda bir araya gelen CHP Ankara Örgütü adına açıklamayı, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı okudu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da katıldığı açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’de yedi milyondan fazla asgari ücretli çalışan ve aileleri açlık sınırı altında yaşıyor”

Açıklamada yedi milyondan fazla asgari ücretli çalışan olduğu vurgulanırken, asgari ücretin açlık sınırının altına gerilediği belirtildi. Toplumun en düşük ücret alan kesiminden yüksek vergi kesintisi yapıldığı da aktarılırken şu ifadelere yer verildi: “Her bir kurumda üçer beşer maaş alan yandaş bürokratların bu ülkeye vergi ödeyip ödemediği belirsizdir. Yandaşından almadığı vergiyi vatandaşından alan tek adam rejimi, yandaşın borcunu vatandaşa ödetmektedir. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak tek adam hükümetinin asli görevi haline gelmiştir. Türkiye’de vergi kaçıranlar, vergi affından yararlananlar düşünüldüğünde, açlık sınırı altında yaşayan asgari ücretlilerden vergi kesintisi yapılması en büyük adaletsizliktir.”

“AKP ve MHP ittifakı ısrarla asgari ücretlilerin açlık sınırı altında yaşamalarına göz yummaktadır”

Açıklamada CHP’nin daha önce asgari ücretliden vergi alınmaması için verdiği yasa tekliflerinin reddedildiği de vurgulanarak, “Biz CHP olarak, asgari ücretliler vergi ödemesin, aldıkları ücretten herhangi bir kesinti olmasın, ‘en azından asgari ücret insanca yaşanabilecek bir seviyeye çekilsin’ derken, AKP ve MHP ittifakı ısrarla ve inatla asgari ücretlilerin vergi yükü altında ezilmelerine, açlık sınırı altında yaşamalarına göz yummaktadır” denildi.

“Asgari ücret yeni yıla kadar 3 bin 577 TL olsun”

Açıklamanın sonunda ise iktidara asgari ücretliden vergi kesintisine son vermesi çağrısında bulunan CHP örgütü, asgari ücretin en azından yeni yıla kadar 3 bin 577 TL’ye yükseltilmesi gerektiğini belirtti.  

“CHP iktidarında asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz”

Açıklama, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarımızda asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, iktidarımızda asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız” cümlesiyle sona erdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.