Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Kadın (133) – Özlem Ece Aydınlık: “Kendi yolculuğumu ne istediğimi bilerek adım adım inşa ettim”

Bir Kadın‘da Gökçe Çiçek Kösedağı‘nın konuğu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda (İKSV) Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü Özlem Ece Aydınlık. 

Sakarya’da doğup büyüyen Özlem Ece Aydınlık, Çerkes bir ailenin kızı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Fransa Dışişleri Bakanlığı bursu ile L’Institut d’Etudes Politiques de Grenoble Kültür Projeleri Yönetimi Bölümün’de tamamladı. Aydınlık, kültür politikalarına yönelmesinde derin bir kültüre sahip olan Çerkes bir ailede büyümesinin önemli bir etken olduğunu söylüyor. 2008 yılında İKSV’de Türkiye ve Fransa’nın dışişleri ve kültür bakanlıklarının himayesinde, CulturesFrance’ın işbirliğiyle yapılan “Fransa’da Türkiye Mevsimi”nin yönetimini üstlenen Aydınlık için bu proje, kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuş. Bir kadın olarak kültür politikaları alanında yaptığı kariyeri ne istediğini bilerek adım adım inşa ettiğini belirten Aydınlık, aynı zamanda UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Kültürel İfadelerin Çeşitliliği İhtisas Komitesi üyesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu’nda da yer alan Aydınlık, kültür politikalarının yerel yönetimlerle işbirliği içinde belirlenmesinin çok önemli olduğunu belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.