Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan bir araya geldi – Babacan: “Türkiye, buradan kaçmak isteyenlerin ülkesi haline geldi”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Babacan “Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 ve 360 gününde sağlık alanında neler yapılması gerektiğinin çok detaylı çalışmasını yapıyoruz” derken Fincancı, sağlık çalışanlarının 23 Kasım’da İstanbul’da başlatacakları Beyaz Yürüyüş için çağrıda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’yı ağırladı. Görüşmede TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz ile DEVA Partisi genel başkan yardımcıları Aysun Hatipoğlu, Hasan Karal ve İbrahim Çanakcı yer aldı. Babacan ve Fincancı, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

“Türkiye, kaçmak isteyenlerin ülkesi haline geldi”

DEVA Partisi’nin TTB ile yakın bir diyalog içinde olduğunu söyleyen Babacan, “Sorunları doğru teşhis etmek için Türkiye’de hekimlerimizi temsil eden en geniş meslek örgütü olan TTB ile yakın çalışmayı önemsiyoruz” dedi. Olumsuz çalışma koşulları sebebiyle yurtdışına hekim göçünün arttığına dikkat çeken Babacan, “Her alanda olduğu gibi maalesef Türkiye kaçmak isteyenlerin, gitmek isteyenlerin ülkesi haline geldi” diye konuştu. DEVA lideri, seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin ilk 90 ve 360 gününde sağlık alanında neler yapılması gerektiğinin çok detaylı çalışmasını yaptıkların da belirtti.

 “Sağlık politikaları insan sağlığını bir değişim değeri olarak görüyor”

Sağlıkta dönüşüm politikaları ile birlikte sağlığın piyasaya açıldığını ve kışkırtılmış sağlık sisteminde sağlığın bir kâr alanı olarak tanımlandığını söyleyen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Pandemi dönemi sağlığın aslında bir değişim değeri olamayacağını hepimize çok açık bir biçimde gösterdi. Son yıllarda değer temelli sağlık hizmetleri tartışmaları yürütülüyor. Değer temelli dediğinizde biz etik değerlerimizi algılarken o değer piyasada bir değişim değerine tekabül ediyor” diye konuştu. Sağlığın bir kâr alanı getirilmesini eleştiren Fincancı, salgında hayatını kaybeden insanları hatırlatarak sağlık çalışanlarının üzerindeki yükün ağırlığına dikkat çekti.

“Hastaları bir bant üzerinde değerlendiriyormuş gibiyiz”

Muayene süresinin beş dakikaya düşürüldüğünü hatırlatan Fincancı “Hastaları sanki bir bant üzerinden değerlendiriyormuş gibi önümüzden geçirerek gidişini izleyen bir noktadayız. Saatler süren nöbetlerle ardından hiç dinlenmeden hastaları en nitelikli sağlık hizmeti ne kavuşturma çabası içindeyken bu yükü artık taşıyamaz olduk. Sağlık gücünü yitiriyor bu ülke” dedi.

Sağlığı toplumsallaştırma temelinde DEVA Partisi’yle birlikte yürüyen insanlara da ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Fincancı, TTB’nin Sağlık Bakanlığı’ndan istediği randevuya yanıt alamadığı için başlattığı eylem için çağrıda bulundu. Sağlık çalışanlarının İstanbul’da 23 Kasım’da başlatacağı Beyaz Yürüyüş’e ilişkin açıklamada bulunan Fincancı, “23 Kasım’dan 27 Kasım’a kadar Kocaeli, Bursa, Eskişehir duraklarından sonra Ankara’da Türk Tabipleri Birliği’nde buluşacağız ve Beyaz Forum yaparak toplumun tüm kesimleri ile sağlık sisteminin sorunlarını gündeme alacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.