Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (93): İktidar ve ana muhalefetin kadın karşıtlığı yarışı

Feminist Bakış’ta bu hafta Berrin Sönmez, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen pazar (8 Kasım) evinin mutfağından yayınladığı videoda nafaka ve Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklamalarını yorumladı. Sönmez, Kılıçdaroğlu’nun mutfak videosunda nafaka gerginliği tanımıyla konuya erkek tarafından yaklaştığını belirtti ve videodaki mesajlarla ilgili olarak ” Kılıçdaroğlu yüzde 35 gibi düşük bir kota tespitini kadınlara müjde gibi sunmakla hakaret ve hak gaspına sevinmemizi bekledi” dedi. Sönmez Erdoğan’ın bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi tekrar vaadine itiraz ederken tüm kadınları “sapkın ideoloji sahipleri” olmakla suçladığını belirtti ve “İktidarmış ana muhalefetmiş al birini vur ötekine. Tek bildikleri kadın karşıtlığında yarışmak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.