Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Pfizer&BioNTech üçüncü doz için ABD’den onay istedi, Almanya’da günlük vaka sayısı rekor kırdı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgını nedeniyle ilerleyen zamanlarda küresel şırınga kıtlığı yaşanabileceği uyarısında bulundu. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Pfizer&BioNTech aşısının 5-11 yaş grubu için onaylanmasının ardından bu hafta 900 bin çocuk aşı oldu. Almanya’da günlük vaka sayısı rekor kırdı. Moderna’nın geliştirdiği koronavirüs aşısının 6-11 yaş arasında kullanımı için şirket, Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) başvurdu. Pfizer&BioNTech, üçüncü doz için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay istedi. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

DSÖ’den şırınga kıtlığı uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgını nedeniyle önümüzdeki yıl şırınga kıtlığı yaşanabileceği uyarısında bulundu. Şırıngaların üretiminin artırılmaması durumunda 2022 yılında 2 milyar şırınga açığının yaşanabileceğine dikkat çeken DSÖ Danışmanı Lisa Hedman, koronavirüs aşısına duyulan ihtiyaç arttıkça şırıngaların üretiminin de artış göstermesi gerektiğini belirtti. Hedman, “Aşılara bağlı olarak, bir milyardan iki milyara kadar şırınga açığı yaşayabiliriz” dedi.

ABD’de 5-11 yaş arası çocuklar aşılanmaya başlandı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Pfizer&BioNTech aşısının 5-11 yaş grubuna onaylanmasının ardından bu hafta 900 bin çocuk aşı oldu. Beyaz Saray Koronavirüs ile Mücadele Koordinatörü Jeff Zients konuya ilişkin açıklamasında, randevu sırası bekleyen 700 bin çocuğun bulunduğunu da sözlerine ekledi. ABD’de 2 Kasım’da 5-11 yaş arası çocuklara aşı onayı verilmişti.

Almanya’da günlük vaka sayısı rekor kırdı

Almanya’da vaka sayıları giderek artış gösteriyor. Robert Koch Enstitüsü’nden paylaşılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 39 bin 676 yeni vaka tespit edildi. Bu, ülkede bugüne kadarki en yüksek günlük vaka sayısı. Ülkedeki aktif vaka sayısı da 331 bin 200’e yükseldi. Ülkenin nüfusunun yüzde 67,2’sinin aşılarının tam olduğu belirtiliyor.

Moderna, aşısının 6-11 yaş grubunda kullanımı için EMA’ya başvurdu

Moderna’nın geliştirdiği koronavirüs aşısının 6-11 yaş arasında kullanımı için şirket, Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) başvurdu. Başvurunun değerlendirmeye alındığını, devam eden klinik çalışmaların ve verilerin inceleneceğini belirten EMA, kararın iki ay içinde duyurulacağını açıkladı.

Pfizer&BioNTech üçüncü doz için FDA’ya başvurdu

Pfizer&BioNTech ürettikleri koronavirüs aşısının üçüncü dozunun 18 yaş ve üzerine uygunluğu konusunda ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay istedi. 10 bin kişi üzerindeki çalışmalarının sonuçlarını FDA ile paylaşan şirket, çalışmalarında güçlendirici dozun koronavirüse karşı etkisinin yüzde 96 oranında olduğunu belirtti. ABD’de yalnızca 65 yaş ve üzeri kişiler, Pfizer&BioNTech aşısının üçüncü dozunu olabiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.