Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. İbrahim Turhan: “Türkiye ekonomik bir sorun yaşamıyor, Türkiye’de bir yönetim krizi var”

Ekonomist Prof. Dr. İbrahim Turhan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifasını ve ekonomi yönetiminde son yıllarda yaşanan değişiklikleri Medyascope’a değerlendirdi. Türkiye’deki en büyük sorunun yönetim krizi olduğunu belirten Turhan, yönetimde yaşanan sorunların hukuk ve ekonomi gibi alanları oldukça olumsuz etkilediğini söyledi. 

“Bakanın kim olduğu çok önemli değil”

Mevcut hükümet sisteminde bakanların, cumhurbaşkanı tarafından belirlenen politikaların uygulamasından sorumlu olduğunu vurgulayan İbrahim Turhan, Lütfi Elvan’ın görevde bulunduğu süre boyunca daha önce olduğu gibi Merkez Bankası rezervlerinin arka kapıdan satılmasına izin vermediğini belirtti.

“14 yıl boşu boşuna israf edilmiş olacak”

En büyük endişesinin ise Türkiye’nin kreditörlerinin Türkiye’ye güvenini yitirmesi olduğunu belirten Turhan, “Bu noktadan sonra faiz artırmanın da etkisi olmaz. Kendi kendimize sorunlar ortaya çıkarıyoruz. İktidar değişse ve yeni iktidar doğru politikaları uygulasa bile 2013’teki kişi başına milli gelir düzeyine ulaşmak dört-beş yıl sürecek. Yani 14 yıl boşu boşuna israf edilmiş olacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.