Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Akşener: “Vatandaşın çocuğu işsiz, kabiliyetsiz danışmanlar beş maaş alıyor”

Haber – Kamera – Kurgu: Aytuğ Özçolak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (8 Aralık) Manisa’yı ziyaret etti. Turgutlu, Şehzadeler ve Akhisar ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, Manisa’nın merkez ilçesi Şehzadeler’de karşılaştığı yoğun ilgi sonucu programda olmayan bir miting düzenledi. “Başbakan Akşener” sloganıyla karşılanan İYİ Parti lideri, iktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi. Akşener, “Ben esnaf dükkanlarında torununa çikolata alamayan emeklilerle, çocuğuna mama alamayan işsiz gençlerimizle, tencere kaynatmakta zorlanan kadınlarla, sınavlarda yüksek puan alan ama mülakatlarda elenen gençlerle karşılaşıyorum. Her türlü insanla karşılaşıyorum. Ne olmuş biliyor musunuz? Gençler işsiz, dükkanlar siftahsız. Hani uçacaktık? Vatandaşın çocuğu işsiz, kabiliyetsiz danışmanlar beş maaş alıyor. Haram olsun” diye konuştu.

“Artık dayanacak gücümüz kalmadı”

Akşener ile konuşan esnafın gündemi de ekonomiydi. Bir restoran işletmecisi, “Etin kilosu 100 lira, kasaplar ‘Yılbaşına kadar 150 lira olacak’ diyor. Burada altı kişi çalışıyor, ne yapacağımızı bilemiyoruz” derken, başka bir restoran işletmecisi ise Akşener’in “Nasılsınız?” sorusuna “Hiç iyi değiliz, Artık dayanacak halimiz kalmadı. Günlük 30 kilo tavuk döner satıyorduk 10 kiloya düştü. Böyle giderse kapatmak zorunda kalacağız” cevabını verdi. 

Akşener’in Manisa ziyaretinde yaşananlar:


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.