Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Sabah’ın AİHM haberlerinde çifte standart

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, iktidara en yakın yayın organlarından biri olarak bilinen Sabah gazetesinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye ile ilgili verdiği bazı kararların iç hukukta uygulanmamasını görmezden gelip aynı durum başka ülkelerde yaşandığında sayfalarına taşımasını “ilkesiz ve tutarsız bir yaklaşım, çifte standart” olarak değerlendirip eleştirdi.

“Madem Yunanistan’ın AİHM kararlarını uygulaması gerektiğini yazıyorsunuz, o zaman Türkiye’nin de uygulaması gerektiğini savunmalısınız. Bir gazetenin her konuda olduğu gibi AİHM kararları konusunda da bir standardı olmalı. Ya tüm AİHM kararlarına karşı çıkacaksınız ya da tümünün uygulanmasından yana tavır alacaksınız.

Ama örnekler de kanıtlıyor ki, Sabah’ın AİHM kararları konusunda ne bir ilkesi var ne de bir standardı. AKP iktidarından gelen rüzgarlar ve kararların onları mutsuz edip etmemesine göre belirlenen, tutarsız bir anlayış yürürlükte.

Hal böyleyken Yunanistan ile ilgili habere ‘şımarıklık’ diye başlık atmak komik kaçıyor; çifte standardı okurun gözünün içine sokuyor iyiden iyiye” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.