Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (202): Gözde Güldal ve Özlem Yalçınkaya ile üniversitelerdeki barınma sorunu üzerine söyleşi

Üniversitelerdeki kronikleşmiş barınma sorunu ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte artık göz ardı edilemez boyuta geldi. Nitekim üniversite öğrencileri sorunlarını “Barınamıyoruz Hareketi” adı altında sokağa çıkarak, eylem yaparak seslendiriyorlar artık. ODTÜ’de kentsel politika planlaması üzerine doktora çalışmalarına devam eden, Ankara Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu üyeleri Gözde Güldal ve Özlem Yalçınkaya, bu meseleyi iki yıl önce yaptıkları bir araştırmayla derinlemesine irdelemişlerdi. Güldal ve Yalçınkaya, Femfikir’in bu bölümünde “Bilimin Yurtsuzluğu” adıyla yayınladıkları söz konusu çalışmanın bulgularını güncel bağlamıyla beraber anlatıyor: “Türkiye’nin herhangi bir planlı gelişime dayanmayan, giderek özelleşen, piyasalaşan, cemaat, tarikat, cemiyet gibi muhafazakâr kuruluşların faaliyetlerinin ağırlık kazandığı üniversite ve barınma mekânları gelişim öyküsü…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.