Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (29) – ABD’de sessiz tehlike: Anti-demokratik hareket

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün son varyantı Omicron’un dünya çapında eşi benzeri görülmemiş bir hızla yayıldığı uyarısında bulundu. Bu hızdan nasibini alan ülkelerden biri de Amerika Birleşik Devletleri (ABD). ABD’de de işler ne salgın açısından ne de ekonomik açıdan iyi gitmiyor. Ülkenin salgında verdiği kaybın faturası ağır. Kasım 2021 itibarıyla 51 milyondan fazla insan virüse yakalandı, 823 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Başkan Joe Biden’ın kamuoyunda popülerlik oranı düşerken, ülkenin önde gelen siyasetçileri ve siyasi analistleri salgın ve ekonomiye odaklanmanın yanı sıra, ülkedeki Trump destekçilerinin ve yükselmeye başlayan anti-demokratik hareketin daha ciddi bir tehlike arz ettiğini savunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.