Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Kubilay ile Herkes İçin Ekonomi (116): Kur korumalı mevduat ne olacak?

Herkes İçin Ekonomi‘de bu hafta ekonomist Murat Kubilay, kur korumalı mevduat fonunun olası sonuçlarını değerlendirdi. Ekonomide durum çok kötü bir noktaya giderken ortaya konulan bu modelin gri bölgede olduğuna dikkat çeken Kubilay, “İlk açıklandığına göre mevcut halde dolar, euro ve sterlinde olanlar -sonradan buna altın da eklendi- bu hesap türüne geçerlerse getirilerini dövize endeksli bir şekilde kazanabilecek. Kur yukarı giderse ve bu gidiş TL faizin üstünde olursa, üstünü devlet ekleyecek. Aşağı düşerse TL’de kalanlar için zaten her zaman daha iyidir kurun düşmesi. Bundan faydalanacaklar artı faizi de kaçırmayacaklar ve artı olarak stopaj ödemeyecekler” diyerek kur korumalı mevduat fonunun ne ölçüde işe yarayacağına dair açıklamalarda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.